Αντιπαράθεση για τα Τέμπη και αιχμηρή απάντηση Κ. Μητσοτάκη – Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων

Στην τραγωδία των Τεμπών και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ. «Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελικό λόγο και θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιμένουν στις ποινικές ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πόρισμά του ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και την ποινική διερεύνηση του Χρήστου Τριαντόπουλου.

Τον πρώτο λόγο για την τραγωδία των Τεμπών έχει η Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την οργή του για όσα η αντιπολίτευση υποστηρίζει περί συγκάλυψης. Όπως ανέφερε «το τελευταίο, το οποίο θέλουμε είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών, fake news. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή η οποία θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η Δικαιοσύνη επέλεξε να αναζητήσει δεύτερο πραγματογνώμονα[…] να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που βρέθηκα αμέσως μετά στον τόπο του δυστυχήματος[…] Τις επόμενες μέρες έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι μες στα συντρίμμια. Αυτή ήταν η πραγματικότητα τότε και να βγαίνουν κάποιοι να μιλάνε για μπάζωμα και για τσιμέντο. Λυπάμαι πραγματικά. Λυπάμαι και οργίζομαι. Σκύβω το κεφάλι μπροστά σε συγγενείς των θυμάτων. Και είναι οι μονές, οι οικογένειες των θυμάτων που έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες».

Άμεσες ήταν οι βολές του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και τα όσα αναφέρει περί μπάζωματος: «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες κι ενόψει των ευρωεκλογών πάνω σε αυτές τις σαχλαμάρες[…] είναι αδιανόητα τα πράγματα τα οποία λέγονται. Όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν, προσέξτε, ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουν παρά να καταθέσουν αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο όμως».

Απαντώντας στις αναφορές του πρωθυπουργού, η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επιχείρησε να «μπαζώσει» την αλήθεια.

«Δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της ΝΔ που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Απλώς περιορίστηκε να σχολιάσει πως και ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην εξεταστική για τα Τέμπη κατέθεσαν το πόρισμα του κόμματος. «Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή. Ζητούμε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Αντιπαράθεση για τα Τέμπη και αιχμηρή απάντηση Κ. Μητσοτάκη – Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων
Eurokinissi

Προανακριτική για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην υπουργό Μεταφορών με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προτείνει το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλά εκ νέου για συγκάλυψη: «η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή[…] Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη».

Έντονες αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Ό,τι κι αν λέει ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόσο για το έγκλημα στα Τέμπη, όσο και για τις προσπάθειες συγκάλυψής του, τον εκθέτει η απαράδεκτη στάση του κόμματός του στην Εξεταστική Επιτροπή και το εσπευσμένο κλείσιμό της» τονίζει το ΚΚΕ.

«Ας αφήσει τα ψέματα ο πρωθυπουργός. Ας αφήσει τα προσωπικά του ψέματα για την προσωπική του ευθύνη κατά μέρος.
Ας αναλάβει την ευθύνη» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Παρέλειψε να αναφέρει ότι με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας το έργο της δικαιοσύνης στην πραγματικότητα σαμποτάρεται» υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το εφετείο της Λάρισας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αποσκοπεί στη συγκάλυψη μιλώντας για αξιόποινη πράξη: «δεν είναι δουλειά η αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Είναι έγκλημα».

Αντιπαράθεση για τα Τέμπη και αιχμηρή απάντηση Κ. Μητσοτάκη – Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων
Eurokinissi

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή της Λάρισας, οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση, με στόχο την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

«Είχαμε στοιχειοθετήσει και τότε τον ενδεχόμενο δόλο με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Αυτή τη στιγμή το υπερασπιζόμαστε στο έπακρο» τόνισε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος.

Η μήνυση στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλει μήνυση.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης, Λίνα Μπεθάνη, Διονύσης Μποτώνης, Ελπίδα Κουτσογιάννη

Σχετικά Άρθρα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος