Κίεβο: Στο σκοτάδι παραμένει μεγάλο τμήμα της Ουκρανίας – Εγκαθιστούν γεννήτριες σε κάθε γειτονιά (video)

Array

Από το παγωμένο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης θέρμανσης και ηλεκτρισμού Κίεβο, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Κώστας Ονισένκο μετέδωσε τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία όπου οι διακοπές ρεύματος είναι καθημερινές και επαναλαμβανόμενες.

Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι επαναλαμβανόμενες και διαρκούν δυο με τρεις ώρες κάθε φορά μετέδωσε από την ουκρανική πρωτεύουσα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

«Η θερμοκρασία είναι μείον 6 βαθμούς Κελσίου αλλά αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες, κάτι το οποίο δεν μπορεί να προκαλεί παρά μόνον αισιοδοξία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Κώστας Ονισένκο μεταφέροντας έτσι τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες ζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου ο ανταποκριτής της ΕΡΤ ανέφερε ότι οι «υπηρεσίες ασφαλείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη νέα πυραυλική επίθεση τις επόμενες ημέρες ή και ώρες εναντίον ενεργειακών στόχων της Ουκρανίας». Και όπως είπε το γεγονός ότι ρωσικά πλοία που έχουν πυραύλους έχουν βγει από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ επιτείνει την ανησυχία.

«Η Ουκρανία προσπαθεί να να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την έλλειψη του ρεύματος.  εισάγοντας γεννήτριες» είπε αποκαλύπτωντας ότι η συνολική ισχύς των γεννητριών που έχει έρθει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουκρανία φτάνει σε ισχύ σχεδόν έναν ατομικό αντιδραστήρα παραγωγής ενέργειας.

«Σε κάθε γειτονιά όλα τα μαγαζιά και οι δημόσιες υπηρεσίες και πολλά σπίτια έχουν γεννήτριες παραγωγής ρεύματος» ανέφερε.

Τι συμβαίνει στα μέτωπα του πολέμου

Σχολιάζοντας τις ειδήσεις που έρχονται από τα μέτωπα των συγκρούσεων αναφέρθηκε στο ρωσικό στρατό που από το περασμένο καλοκαίρι πολιορκεί διαρκώς την πόλη Μπαχμουτ το Ντονμπάς που είναι το προπύργιο για τις δύο μεγάλες εναπομείνασες πόλεις που ελέγχουν οι Ουκρανοί.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το Μπαχμούτ οπότε έχουν ρίξει τις δυνάμεις τους σε μία γειτονική κωμόπολη», πρόσθεσε. Και όπως είπε οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μια κλιμάκωση, καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει περισσότερο στρατό και στα σύνορα με την Ουκρανία και στις περιοχές που έχει καταλάβει στο Ντονμπάς και αλλού αλλά και γιατί υπάρχουν και αλλαγές στη διοίκηση του ρωσικού στρατού», προσέθεσε ο Κώστας Ονισένκο.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Κώστας Ονισένκο | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος