Αυστραλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης (upd-video)

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Flinders Street στην καρδιά της Μελβούρνης. Αρκετοί εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ αυτών κι ένα νήπιο που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Ο οδηγός συνελήφθη σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη κι ένας δεύτερος άνδρας, πιθανότατα ο συνοδηγός. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τρομοκρατία, αλλά όλα είναι ανοιχτά, λέει η αστυνομία που όμως κάνει λόγο για “σκόπιμη ενέργεια” και διενεργεί έρευνες προς πάσα κατεύθυνση. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλ. Μάρκελλος, ο δράστης είναι ένας 32χρονος Αυστραλός αφγανικής καταγωγής με ψυχιατρικά προβλήματα και ιστορικό χρήσης ναρκωτικών.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτώρια Russell Barrett έκανε λόγο για εσκεμμένη πράξη εκ μέρους του δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Εικόνες της ΕΡΤ από τον τόπο του συμβάντος. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος στην Αυστραλία μεταδίδει

Τα ΜΜΕ αναφέρουν και δεύτερη σύλληψη. Πρόκειται πιθανότατα για τον συνοδηγό.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το λευκό όχημα SUV το οποίο έπεσε πάνω στους διερχόμενους έξω από το σταθμό στις 16:45 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Δεκατέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το παιδάκι έχει υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να ‘εκσφενδονίζονται’ προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.

Η Αυστραλία κάθε χρόνο λίγο πριν τις γιορτές δέχεται απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος