Aφήνουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου οι Ρώσοι – Φόβος ότι η Χερσώνα θα μετατραπεί σε μια νέα Μαριούπολη (video)

Array

Mε τις ημέρες να κυλάνε βασανιστικά για τους αμάχους που υφίστανται τα δεινά του πολέμου ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Κίεβο μετέδωσε τις τελευταίες εξελίξεις από την Χερσώνα όπου οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται να μετακινούνται στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, σημείο μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Ως μια σχετικά αναμενόμενη κίνηση χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο Κώστας Ονισένκο επισημαίνοντας ότι οι γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές γεγονός που τους οδήγησε σε ανασύνταξη των δυνάμεων τους στην άλλη πλευρά του Δνείπερου.

Τι επιδιώκουν οι Ρώσοι με την μετακίνηση στρατευμάτων

«Οι Ουκρανοί το κοιτάνε με πολύ μεγάλη προσοχή. Δε βιάζονται να ξεκινήσουν κάποια επιχείρηση προκειμένου να μπούν μέσα στην πόλη ή να καταλάβουν τις περιοχές, καθότι αναμένεται ότι θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις, όπως π.χ. ναρκοθετημένες τοποθεσίες ή διάφοροι κίνδυνοι τους οποίους ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποφύγει» μετέδωσε στις «Συνδέσεις» ο Ελληνοουκρανός δημοσιογράφος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κίνηση αυτή του ρωσικού στρατού γίνεται προκειμένου να αποδεσμευτεί ο στρατός από τη Χερσώνα και να πάει σε άλλο σημείο, ενδεχομένως στο Ντονμπάς, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Ουκρανών και προσκείμενων στη Ρωσία.

Aφήνουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου οι Ρώσοι – Φόβος ότι η Χερσώνα θα μετατραπεί σε μια νέα Μαριούπολη (video)
(AP Photo/Andriy Andriyenko)

Φεύγουν από τη δυτική όχθη του Δνείπερου οι Ρώσοι

«Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα αφήσουν την δυτική όχθη του Δνείπερου, καθότι δεν μπορούν να την κρατήσουν, αλλά στην αριστερή όχθη του ποταμού ενισχύουν το πυροβολικό τους και υπάρχει ο φόβος ότι η Χερσώνα θα μετατραπεί σε μια νέα Μαριούπολη», πρόσθεσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, την ουκρανική πλευρά απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με το Κίεβο να δηλώνει ότι είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο εφόσον τηρηθεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και εφόσον τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν από το έδαφος της Ουκρανίας.

Μιλώντας για τη σύνοδο των G20 στο Μπαλι που ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα κάνει διαδικτυακή παρέμβαση με το ερώτημα όλων να είναι το τι θα κάνει η ρωσική πλευρά και συγκεκριμένα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Κώστας Ονισένκο | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος