Α. Δαμιανός, πρ. Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ: Είμαστε σε πόλεμο – Μας πυροβολούν από δύο πλευρές

«Μας πυροβολούν από τις δύο πλευρές. Είμαστε σε πόλεμο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός μιλώντας για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη και την απάντηση της κυβέρνησης Νετανάχιου που σφυροκοπά παλαιστινιακούς στόχους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ο κ. Δαμιανός επισήμανε ότι οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι της Χαμάς έφτασαν μέχρι το Τελ Αβίβ, όπου ακούγονται εκρήξεις.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ακόμα πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά» είπε. Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 98 άτομα στα Ιεροσόλυμα τόνισε ότι είναι όλοι ασφαλείς.

Α. Δαμιανός, πρ. Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ: Είμαστε σε πόλεμο – Μας πυροβολούν από δύο πλευρές
(AP Photo/Hatem Moussa)

Aσφαλείς οι Έλληνες στα Ιεροσόλυμα

Περιγράφοντας τα εφιαλτικά γεγονότα που συνέβησαν τον Σάββατο (7/10) μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς και οδήγησαν σε αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη με τις δύο πλευρές να μετρούν θύματα μεταξύ αμάχων, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι η Ελληνική Κοινότητα του Ιερουσαλήμ έχει ανοίξει τη λέσχη για όποιον Έλληνα χρειάζεται βοήθεια. Αν και όπως είπε δε θεωρεί ότι θα παραστεί ανάγκη καθώς το 95% των Ελλήνων ζουν στα Ιεροσόλυμα, που βρίσκεται μακριά από τις πολεμικές συγκρούσεις.

«Είμαστε ασφαλείς. Η ζωή στα Ιεροσόλυμα είναι καλά», σημείωσε ο κ. Δαμιανός επισημαίνοντας ότι για χρόνια όλες οι εθνικότητες συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη. Ο ίδιος εξέφρασε την αβεβαιότητά του για το αύριο στο Ισραήλ καθώς η ένοπλη αυτή σύρραξη κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος