“Το δέντρο και η κούνια” η ελληνική ταινία της Μαρίας Ντούζα στο Netflix

Διαθέσιμη σε 27 χώρες μέσω του Netflix, είναι πλέον η ελληνική ταινία της Μαρίας ΝτούζαΤο δέντρο και η κούνια” .
Η σκηνοθέτρια φιλοξενήθηκε στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Απόδημο Ελληνισμό, σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τη Νικόλ Παπαδοπούλου για την ταινία της που αγοράστηκε από τη συνδρομητική πλατφόρμα και μπορούν να την δουν οι ομογενείς σε 27 χώρες.

Σε περίπου δύο μήνες, όπως είπε αναμένεται να ενταχθεί στη γνωστή συνδρομητική πλατφόρμα και για την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα φιλμ που γυρίστηκε το 2012 και που ο μεταφορικός του τίτλος, παραπέμπει στα προβλήματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που μαστίζουν ακόμη και σήμερα έντονα τη χώρας μας. Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός, η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από τρεις χαρακτήρες της ίδιας οικογένειας-ρόλους τους οποίους ενσαρκώνουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης και Mirjana Karanovic- οι οποίοι μετά από χρόνια χωρισμού, συναντιούνται ένα Πάσχα στην Ελλάδα, σε μια επιστροφή που θα έχει διαφορετικές συνέπειες για τον καθένα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σκηνοθέτρια Μαρία Ντούζα: “οι βασικοί ήρωες αντιπροσωπεύουν και ένα είδος μετακίνησης – μετανάστευσης. Η κεντρική ηρωίδα η Ελένη, είναι μία γυναίκα που επέλεξε να ζήσει στη Μ. Βρετανία και παντρεύτηκε Βρετανό. Ο πατέρας της ήταν πρόσφυγας μετά τον Εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία, μετακινήθηκε δια της βίας και υπάρχει και ένας τρίτος χαρακτήρας που είναι οικονομικός μετανάστης. Έτσι συμπυκνώνεται η Μετανάστευση σε μία μικρή οικογενειακή ιστορία“.

Με φόντο τις παλαιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα και πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο για την αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη. “Η ιστορία της ανθρωπότητας άλλωστε είναι μια ιστορία συνεχών μετακινήσεων” τόνισε η σκηνοθέτης που έχει ζήσει και η ίδια για περίπου 10 χρόνια, στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ταινία της κας Ντούζα “Άκουσε με” είναι υποψήφια για το Βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται γύρω από μια κωφή κοπέλα, που προσπαθεί να ερμηνεύσει τον κόσμο μέσα από τις υπόλοιπες αισθήσεις της. “Είναι μια ταινία για τη δυσκολία της επικοινωνίας που έχουμε μεταξύ μας… Αν θελήσουμε να επικοινωνήσουμε, μπορούμε. Αλλά δεν υπάρχει πρόθεση νομίζω. Προτιμάμε να περιχαρακωνόμαστε στις δικές μας απόψεις, δεν είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τους άλλους…” είπε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτρια.

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος