Ζάκυνθος: Σύσκεψη για τη βελτίωση της εικόνας «ευαίσθητων σημείων»

Σύσκεψη με το λιμεναρχείο και το λιμενικό ταμείο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, προκειμένου να γίνει ένας αρχικός προγραμματισμός για τη βελτίωση της εικόνας «ευαίσθητων σημείων» εντός και εκτός πόλης. Συζητήθηκαν-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-θέματα που έχουν να κάνουν με τις ταμπέλες στην παραλιακή, την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, τις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στην πλατεία του Άμμου, αλλά και τους κάδους για τα απορρίμματα.

Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, (που βρίσκονται σε χώρο του λιμενικού ταμείου) ο δήμαρχος δεσμεύθηκε πως μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν συνταχθεί από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου οι μελέτες για την προμήθεια των οργάνων και τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε στη συνέχεια να ελεγχθούν από την επιτροπή καταλληλότητας και να δοθεί η απαιτούμενη πιστοποίηση για να μην είναι κλειστές.

Επί τάπητος και το θέμα του «Ναυαγίου»

Τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του “Ναυαγίου” με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως δέχθηκε παράπονα από τον πρέσβη της Κορέας για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και κυρίως για το γεγονός πως υπάρχουν πολλά σκάφη την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των λουομένων.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου, Αντώνης Νικολουδάκης, έκανε διεξοδική αναφορά στις ενέργειες που κάνει η δημοτική αρχή για τη συντήρηση του καραβιού (σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ζακύνθου), για την περίφραξη, αλλά και για την τοποθέτηση ναυαγοσώστη-φύλακα.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, τόνισε πως έχει ενημερωθεί και η κτηματική υπηρεσία για τις κινήσεις του δήμου.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι, σε λίγες ημέρες θα γίνει νέα και ευρεία συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπηρεσίες του δήμου, αλλά και της αντιπεριφέρειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος