Ζάκυνθος: Συνάντηση του Δημάρχου με τον Ε. Λέκκα για Ναυάγιο και φυσικές καταστροφές

Συνάντηση εργασίας με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος με την συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών.

Συζητήθηκαν οι τρόποι προστασίας και αντιμετώπισης των φθορών στην χερσαία ζώνη και στην παραλία του “Ναυαγίου” και η αναγκαιότητα να περάσει η διαχείρισή του στο Δήμο Ζακύνθου. Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των Σχεδίων Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων και Καταστροφών που θα εφαρμοστούν στο Δήμο Ζακύνθου σε ανάλογες περιπτώσεις τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ δημιουργηθεί.

Την ίδια ώρα “τρέχει” και η μελέτη της ομάδας καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την συντήρηση τόσο του “Παναγιώτη” του πλοίου που βρίσκεται στην πασίγνωστη παραλία, όσο και της ίδιας της παραλίας, καθώς και του πλατώματος, πάνω από αυτήν.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν οι επιστήμονες του ΕΜΠ και η ομάδα του κ. Λέκκα θα συμπέσουν και κατά πόσο ή αν όχι ποια θα είναι η απόσταση που θα έχουν οι δύο μελέτες και αν αυτή γεφυρώνεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος