Ζάκυνθος: Με «διαδικασίες εξπρές» η υπόθεση του ελέγχου στο επιμελητήριο

Αίτημα προς την υπηρεσία οικονομικής επιθεώρησης του υπουργείου οικονομικών και τον εισαγγελέα διαφθοράς για τη διενέργεια ελέγχου στην οικονομική και διοικητική διαχείριση του επιμελητήριου Ζακύνθου κατέθεσε το μέλος του δ.σ. και πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης, Πέτρος Λάζαρης, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών και παραπέμφθηκε με «διαδικασίες εξπρές» στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο κ.Λάζαρης, επιβεβαιώνοντας όσα είχε πει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου την προηγούμενη εβδομάδα, κατέθεσε το σχετικό αίτημα στις 29 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του οργάνου στις 28 Σεπτεμβρίου αναφορικά με την ψήφιση του ισολογισμού, όπου, ενώ σε κωδικό αναφερόταν φόρος εισοδήματος για το έτος 2015 ύψους 42.423,00 ευρώ, τελικά, μετά την παρέμβαση του μέλους, Μαρίνου Στουφή, ο οποίος απαίτησε τη προσκόμιση της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, αποδείχτηκε ότι η δήλωση ήταν μηδενική.
Να σημειωθεί ότι, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο πρόεδρος του οργάνου, Δημήτρης Γαργαλέας, υποστήριξε ότι επρόκειτο για αθροιστικό λάθος και η συζήτηση του θέματος ακυρώθηκε για επόμενη συνεδρίαση. Πάντως, ο κ.Λάζαρης με την καταγγελία του προς τις προαναφερόμενες αρχές, εγείρει ζήτημα μεθόδευσης και απόπειρας από τον κ. Γαργαλέα και τυχόν τρίτους για προσπάθεια παράνομης απόσπασης υπογραφών των μελών του δ.σ., προκειμένου να εγκριθεί ισολογισμός που εμπεριείχε κονδύλια που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, ενώ, τίθεται και ερώτημα για το γεγονός ότι μέχρι 26 Νοεμβρίου το θέμα ακόμη δεν είχε έρθει προς συζήτηση από το δ.σ.
Εντωμεταξύ, σήμερα, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δ.σ. του επιμελητήριου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος