Ζάκυνθος: Άγνοια ή/και σκοπιμότητες για την μεταφορά σκουπιδιών;

«Ουδέποτε περιήλθε στην υπηρεσία μας σχέδιο απόφασης αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος» αναφέρεται στο υπ. αριθμ. 1002-11786/7-2-2017 έγγραφο που είναι υπογεγραμμένο από τον εκτελούντα χρέη γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Η. Τσέλιγκα, με το οποίο δίνεται απάντηση στο με αριθμ. 195/27-1-2017 έγγραφο του ΦΟΔΣΑ Στερέας Ελλάδας, ο οποίος, καθιστώντας τον κ.Τσέλιγκα ως προσωπικά υπεύθυνο για όσα προβλήματα προκληθούν στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της Ζακύνθου εξαιτίας της άρνησής του να συναινέσει στη μεταφορά μέρους των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ που διαχειρίζεται ο εν λόγω φορέας, τον καλεί να παύσει άμεσα την «παράνομη συμπεριφορά» του και να συναινέσει άμεσα και εγγράφως στο σχετικό αίτημα μεταφοράς.

Η παρουσίαση της αλληλογραφίας από την ΕΡΤ Ζακύνθου την Παρασκευή, προκάλεσε την αντίδραση ανθρώπων που γνωρίζουν τη σχετική διαδικασία, οι οποίοι υποστήριξαν ότι, μετά τη θετική ανταπόκριση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στο σχετικό αίτημα του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου, θα έπρεπε να τεθεί ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο με παρουσίαση οικονομικών και άλλων στοιχείων. Εφόσον εγκρινόταν, θα έπρεπε να σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο και έγκριση και, ακολούθως, στο υπουργείο εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του θα έστελνε στις δύο εμπλεκόμενες αποκεντρωμένες διοικήσεις το σχέδιο απόφασης, δηλαδή, αυτό για το οποίο γίνεται λόγος στο προαναφερόμενο έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Εύλογα, λοιπόν, τα ερωτήματα που προκαλούνται αναφορικά με τη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης από πλευράς εμπλεκομένων μερών, όταν, μάλιστα, μέλη της δημοτικής αρχής καταγγέλλουν ότι, συνεχώς παρουσιάζονται εμπλοκές στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων -όπως με την άμεση μεταφορά μέρους των σκουπιδιών του νησιού στον ΧΥΤΑ Θήβας- που προκαλούνται λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι, μέχρι προσφάτως, σε δηλώσείς του ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Δ. Παναγιωτόπουλος, επανειλημμένως υποστήριζε πως η διαδικασία μεταφοράς δεν προχωρούσε, επειδή ο κ.Τσέλιγκας -σε μεταξύ τους επικοινωνία- εξέφρασε τη διαφωνία του, επικαλούμενος ζητήματα νομιμότητας στη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να αλλάζει στάση, καθώς προτίθεται να επανεξετάσει το σχετικό αίτημα του δήμου Ζακύνθου σε νέα επικοινωνία με τον κ. Τσέλιγκα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος