Ζάκυνθος: Συνάντηση δημάρχου με υποπρόξενο Βρετανίας για σκουπίδια και τουρισμό

Με τον υποπρόξενο της Βρετανίας, Matthew Delapp, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δήμο με κυριότερο αυτό των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ.Delapp να ενημερώσει τόσο την πρέσβη της Αγγλίας όσο και τους τουρ οπερέιτορς, πως μέχρι το τέλος Μαρτίου το πρόβλημα αυτό θα έχει αίσιο τέλος και η Ζάκυνθος θα είναι πεντακάθαρη, αφού πέρα από τα μηχανήματα της κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, για τα οποία άνοιξε πλέον ο δρόμος για να έρθουν στο νησί μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ο δήμος θα προσλάβει, μέσω ΟΑΕΔ, 140 άτομα που θα εργαστούν ως επί το πλείστον στις τουριστικές περιοχές του νησιού, προκειμένου αυτές να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Παρουσία του αντιπροέδρου της επιτροπής τουρισμού του δήμου, Αντώνη Νικολουδάκη, ο οποίος υποστήριξε πως ο δήμος έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά του για να λυθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως, να μην υπάρχουν έκτροπα στον Λαγανά τη φετινή τουριστική περίοδο, επίσης, στην ανάπλαση του Κρυονερίου, στους αρχαιολογικούς χώρους (Λόφος Στράνη, Κάστρο, κ.λ.π.), στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και στην περιοχή του “Ναυαγίου” και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εκεί.

Τέλος, τόσο ο κ.Κολοκοτσάς όσο και ο κ. Νικολουδάκης σημείωσαν πως είναι στη διάθεση του κ. Delapp, όλες τις ώρες τις ημέρας,με τον υποπρόξενο να αναφέρει πως η πρέσβης της Αγγλίας προγραμματίζει ταξίδι στη Ζάκυνθο, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα, μετά και τη συνεννόηση που υπήρξε, το τριήμερο του αγίου πνεύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος