Κεφαλονιά: Εορτασμός Ένωσης-Εκδηλώσεις για γενοκτονία

Το πρόγραμμα εορτασμού της «153ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα», αλλά και της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Ώρα 09:00 μ.μ: Επετειακή εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», με τίτλο “Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε … Από Ανατολή σε Δύση”, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ
Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.:
Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:00 π.μ.:
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου.
Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η
κ. Κωνσταντίνα Βασιλάτου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Αργοστολίου, προσκόπων, οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση, με έναρξη την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ρόκκου Βεργωτή (Εθνική Τράπεζα) και λήξη της, την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ιωσήφ Μομφεράτου (προβλήτα Αργοστολίου).
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

«Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 09:00 μ.μ: Επετειακή εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», με τίτλο “Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε … Από Ανατολή σε Δύση”, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλονιάς, κ.κ. Δημήτριου.
Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στον Κήπο του Νάπιερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος