Στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Μυτιλήνης από τον Γ. Μπουρνού

Στην κατάθεση νέας ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, προχώρησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τα συνεχιζόμενα κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Βοστάνειο.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γιάννης Μπουρνούς “στηλιτεύει την αποδεδειγμένη πλέον αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει τα μεγάλα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη δημόσια δομή Υγείας του Νομού, λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τη σημαντική και επιζήμια για τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου υπολειτουργία του.”

Αρχικά, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου αναφέρει ότι “παρά την έγκαιρη και εκτενή ενημέρωση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας – με τις υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1505/26.11.2021 και 1803/16.11.2020 ερωτήσεις του, “για την επικρατούσα προβληματική και επικίνδυνη για τους νεφροπαθείς και αιμοκαθαιρόμενους κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι συνθήκες αιμοκάθαρσης, λόγω της υποστελέχωσης και της παρουσίας μόνο ενός νεφρολόγου, χειροτερεύουν, εντείνοντας την ταλαιπωρία και την ανασφάλεια δεκάδων πολιτών”.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι “η συνεχιζόμενη απουσία ιατρών ακτινοδιαγνωστών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου – που είχε, επίσης, αναδείξει στο παρελθόν με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.1384/22.11.2021 ερώτηση του – έχει ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό παροπλισμό του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει και την αδυναμία παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα –σύμφωνα με δημοσιεύματα – την παύση διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων από το Τμήμα Υπερήχων αλλά και την μεγάλη αναμονή που παρατηρείται για την πραγματοποίηση ψηφιακής μαστογραφίας”.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επισημαίνει “τη σημαντική δυσλειτουργία που παρατηρείται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, όπου παρά τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει και εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να διενεργεί καθετηριασμούς και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περιπτώσεις εμφραγμάτων, αφού το Βοστάνειο στερείται τις υπηρεσίες Επεμβατικού Καρδιολόγου. Αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής, συνεχίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, είναι η διακομιδή των έκτακτων περιστατικών στην Αθήνα, με ό,τι αυτή η απώλεια χρόνου συνεπάγεται για τη ζωή του ασθενή. Επιπρόσθετα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία καθημερινής και 24ωρης λειτουργίας του πλήρως εξοπλισμένου Εργαστηρίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο μια φορά την εβδομάδα με μετάκληση στρατιωτικού ιατρού από την Αθήνα, ενώ οι υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει περιορίζονται στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και πρωτογενών αγγειοπλαστικών επεμβάσεων”.

Περαιτέρω, στην πέμπτη κατά σειρά ερώτηση του κ. Μπουρνού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αναφέρεται η σημαντική δυσλειτουργία που προκαλεί η μακροχρόνια απουσία ιατρού Θωρακοχειρουργού στο Βοστάνειο, στερώντας από τους πολίτες και επισκέπτες της Λέσβου τη δυνατότητα διενέργειας βρογχοσκοπήσεων και πραγματοποίησης σχετικών επεμβάσεων, παρά την ύπαρξη του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Πλεύρη “να μεριμνήσει επιτέλους για την άμεση και επαρκή στελέχωση του Βοστανείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι υφιστάμενες δυσλειτουργίες, συνεπεία της καθολικής έλλειψης σχεδιασμού από την Κυβέρνηση.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος