Στη σεισμόπληκτη Βρίσα Περιφεριάρχης και Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Την σεισμόπληκτη Βρίσα επισκέφτηκαν την Τετάρτη 31 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά και Eιδικούς Συμβούλους, και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, με τους αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή και Γιώργο Αλάνη, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του χωριού Στρατή Παράκοιλα και τους κατοίκους, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που τους ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι διαδικασίες που απαιτούνται.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρωτοβουλία που πήρε να απεμπλακεί μετά από χρόνια η διαδικασία της οριοθέτησης των οικισμών της Βρίσας και Πλωμαρίου, ώστε να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις στα όρια των δυο οικισμών και μετέφερε την πρόθεση του για να στηρίξει κάθε προσπάθεια ώστε να ξεπεραστεί αυτή η μακρόχρονη γραφειοκρατική στασιμότητα που τους ταλαιπωρεί.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Μόλις μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι για το θέμα των αποζημιώσεων επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Βρίσας αλλά και του Πλωμαρίου, κινηθήκαμε άμεσα ως Περιφέρεια και με παρέμβαση μας στα αρμόδια Υπουργεία, το θέμα που επί χρόνια ήταν στάσιμο, προχωρά. Για αυτό επισκεφτήκαμε σήμερα με τους συνεργάτες μου την Βρίσα, ώστε να τους ενημερώσουμε από κοντά για τις εξελίξεις. Όπου μπορούμε να παρέμβουμε για να ξεκολλήσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και μερικές φορές της αδιαφορίας των αρμοδίων το πράττουμε με χαρά ακόμη και αν δεν αφορούν θέματα της άμεσης αρμοδιότητας μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος