Σάμος: Τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο στάδιο Καρλοβάσου

Εγκαινιάστηκε ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας στο Στάδιο Καρλοβάσου, την Κυριακή το πρωί, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο πρώτος επίσημος αγώνας, μετά και τις εργασίες ανάπλασης.

Στον αγωνιστικό χώρο εκτός από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τους αντιδημάρχους βρέθηκε η Περιφερειακός Σύμβουλος Άννυ Ανδρεάδη πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ένα νομικό πρόσωπο που δεν έχει ακόμη καταργηθεί, παρά τον διαχωρισμό του νησιού σε δύο δήμους.

Να σημειώσουμε, ότι υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου για την τοποθέτηση συνθετικού και όχι φυσικού τάπητα. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να τοποθετηθεί χλοοτάπητας υψηλών προδιαγραφών με μελέτη – δημοπράτηση – επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Σάμου και χρηματοδότηση από το ΦιλόΔημος ΙΙ. Σύμφωνα με αθλητές και προπονητές του νησιού ο φυσικός χλοοτάπητας στο στην Σάμο δεν είναι λειτουργικός, καθώς υπάρχει έλλειψη βοηθητικού χώρου, ενώ και η συντήρηση του ήταν αρκετά δύσκολη.

Επιθυμία του Δήμου να γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του πιο λειτουργικές και ασφαλείς σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον, δημιουργώντας νέα κίνητρα για άθληση προς όφελος της ποιότητας ζωής των δημοτών και με τελικό στόχο, όχι μόνο να ικανοποιήσει τις τοπικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του νησιού γενικότερα.

Επόμενος στόχος είναι το 2023 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να γίνει η αντικατάσταση του ταρτάν καθώς και η αλλαγή όλων των λαμπτήρων φωτισμού της αθλητικής εγκατάστασης με led για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης, την άνοιξη ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε συνεννόηση με τον αδελφοποιημένο δήμο Πειραιά έχει δρομολογήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των παλαίμαχων του Ολυμπιακού και της μικτής ομάδας παλαίμαχων Σάμου στο Στάδιο Καρλοβάσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος