Σάμος: Παρουσίασh του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην 34η συνεδρίαση της Ολομέλειάς του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών  συμμετείχε ο Δήμαρχος Σάμου και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης Μιχάλης Αγγελόπουλος,  που είχε ως κεντρικό θέμα: «Διακυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο βασισμένη στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Σάμου παρουσίασε  την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μικρά κράτη της Ευρώπης  ενώ τοποθετήθηκε επίσης και κατά την παρουσίαση της κατάστασης της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στη Λετονία (εισηγητές Xavier CADORET και Marc COOLS) εκθέτοντας την ανησυχία του για την πρόσφατη τάση μη εφαρμογής του Χάρτη στην εθνική της έννομη τάξη.

Τέλος ο κ. Αγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, (εισήγηση του κ. Harald BERGMANM) έθεσε ως βασικό ερώτημα το κατά πόσο το Εγχειρίδιο αυτό του Κογκρέσου θα διαδοθεί ώστε να καταστεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα 49 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζοντας πως ο σεβασμός στην εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών πρέπει να συνεχιστεί.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος