Κατά χιλιάδες συρρέουν οι Τούρκοι τουρίστες στην Σάμο – Αφιερώματα φιλοξενούνται σε τουρκικά μέσα

Δυναμικά συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στη Σάμο από τη γείτονα χώρα. Καθημερινά τρία καταμαράν ταχύπλοα συνδέουν το Βαθύ με το Κουσάντασι και το Σεφερί Χισάρ. Μέχρι στιγμής πάνω από 6.500 τούρκοι τουρίστες έχουν φτάσει στο νησί, αριθμός διπλάσιος από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη νέα νομοθεσία για τη βίζα των 7 ημερών που μπορούν να εκδώσουν στις πύλες εισόδου. Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της βραχείας βίζας, λόγω της καλής οργάνωσης που υπάρχει μεταξύ των τούρκων και των ελλήνων πρακτόρων, υπολογίζεται στα 5 με 6 λεπτά περίπου.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας Τάσος Νικολαίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολίασε το ενδιαφέρον μεγάλων τουρκικών μέσων, όπως το CNN Turk και οι εφημερίδες Milliyet και Sabah και επεσήμανε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της κίνησης που είχαν κάνει οι Σαμιώτες τουριστικοί πράκτορες να καλέσουν τούρκους συναδέλφους τους αλλά και δημοσιογράφους για να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σάμου. «Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών μας είναι ορατό αφού όλα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ διαφημίζουν και δίνουν πληροφορίες για τη Σάμο και από ότι φαίνεται οι Τούρκοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα».

Η κίνηση, όπως εκτίμησε ο ίδιος, αναμένεται να αυξηθεί και πάλι από την Μ. Παρασκευή ως την Κυριακή του Πάσχα, μετά θα υπάρξει μία μικρή κάμψη και από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο αναμένεται το μεγάλο κύμα τουριστών από την γείτονα χώρα. Ακόμη ο κ. Νικολαίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την προσέγγιση στην Σάμο ενός τουρκικού κρουααζιερόπλοιου που αναμένεται από τον Ιούνιο και θα συμβάλλει κατά πολύ στην περεταίρω αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι επισκέπτες στο νησί ήταν 82 χιλιάδες και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150 με 160 χιλιάδες. Εξάλλου, η Σάμος έχει προετοιμαστεί να υποδεχτεί και τους επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα, αφού το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων έχει ήδη ανοίξει.

Τα τσάρτερ έχουν ξεκινήσει να έρχονται από τις αγορές της Ολλανδίας με σκοπό οι τουρίστες να δουν από κοντά τη ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην Σάμο. Τα εστιατόρια έχουν εντάξει στο μενού τους και τα πασχαλινά πιάτα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Χατζηδημητρίου, το μεγάλο κύμα των ελλήνων τουριστών αναμένεται από την Μ. Δευτέρα κάτι που αποδεικνύει ότι και η Σάμος μπαίνει πλέον στον χάρτη των προορισμών για το Πάσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος