Σάμος: Η μοριοδότηση βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν καλύτερες θέσεις στο πανεπιστήμιο

Xαμόγελα σκόρπισε σε δεκάδες μαθητές των πληγεισών περιοχών η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά τη θεσμοθέτηση της μοριοδότησής τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Ιδιαίτερη η χαρά των μαθητών της σεισμόπληκτης Σάμου, που κατάφεραν να καταλάβουν τις καλύτερες σχεδόν θέσεις των πανεπιστημιακών σχολών, αφού είχαν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε, ότι πολλοί υποψήφιοι από τους δύο Δήμους του νησιού ευεργετούνται. Πρόκειται για μια προσωπική επιτυχία των μαθητών» δήλωσε ο βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ενώ ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά την Υπουργό Νίκη Κεραμέως ,που και μετά από επανειλημμένες δικές του παρεμβάσεις έδωσε λύση σε ένα δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη σπουδών του Φροντιστηρίου Πουκαμισάς Γιώργο Μαρίνη η επιτυχία ανήκει πρωτίστως στα παιδιά αλλά και σε όσους πίεσαν, ώστε να σταλεί το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο και να υπάρξει η σχετική μοριοδότηση.

Ο κ. Μαρίνης ανέφερε ότι πολλά παιδιά είχαν την ευκαιρία είτε να αλλάξουν πόλη παραμένοντας στην ίδια σχολή η να αλλάξουν σχολή και να φοιτήσουν τελικά στο τμήμα της πρώτης επιλογής τους.

«Ήταν τελικά ένα πολύ καλό μέτρο που βοήθησε τα παιδιά να εισαχθούν στην Ιατρική, στη Φαρμακευτική η από την Νομική Κομοτηνής να βρεθούν στην Νομική Αθηνών η από το Παιδαγωγικό Ιωαννίνων στο αντίστοιχο τμήμα στην Αθήνα».

Άδικο, ωστόσο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι έμειναν εκτός μοριοδότησης μαθητές, που δεν κατάφεραν να πιάσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν συμπλήρωσαν μηχανογραφικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος