Χίος: Ημερίδα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τη Ναυτιλία, με ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη

Με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου, 25/7, η Ημερίδα για τη ναυτιλία που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στη Χίο.
Η ημερίδα έχει τίτλο «Ναυτιλία Μοχλός Ανάπτυξης Της Ελληνικής Οικονομίας – Η Πρόταση Του ΠΑΣΟΚ» και θα συμμετέχουν επίσης η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης και έχει ως στόχο έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ανθρώπους του κλάδου, τους θεσμικούς φορείς, τις ενώσεις των εργαζομένων και την κοινωνία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο και συγκεκριμένα στις 7.00 μ.μ. το Σάββατο 25 Ιουλίου, στοΝότιο Λιμενοβραχίονα του Κεντρικού Λιμένα Χίου και είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες με τα εξής θέματα.
Α) Το όραμά μας για την ναυτιλία, που μετά το καλωσόρισμα του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Σταύρο Μιχαηλίδη θα μιλήσουν οι:
– Άννα Διαμαντοπούλου (υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού ΠΑΣΟΚ):
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ: Η ναυτιλία ως βιομηχανία ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας».
– Στέλιος Παναγιώτου (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου):
«Συμβολή ναυτιλίας στο ΑΕΠ – Μεθοδολογία μέτρησης – Σύγκριση με άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
B) Σύγχρονο ναυτιλιακό περιβάλλον: Προκλήσεις και ευκαιρίες στο ναυτικό επάγγελμα, όπου θα μιλήσουν οι:
– Σταύρος Μιχαηλίδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. για την ναυτιλία) : «Διοικητικός φορέας ναυτιλίας: Παθογένειες – ελκυστικότητα».
– Κώστας Χλωμούδης (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς) : «Η ναυτεργασία και μέριμνα για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης».
– Στέλιος Κουμπιάς (Πρόεδρος ΠΕΣ ΝΑΤ, Πλοίαρχος Ε.Ν.) : «Κίνητρα – αντικίνητρα για την προσέλκυση νέων στην θάλασσα».
– Βασίλειος Λεοντάρας (Πρόεδρος συνταξιούχων ΝΑΤ Συκιάδας, Πλοίαρχος Ε.Ν.) : «Το συνταξιοδοτικό ως πρόσθετο αντικίνητρο για επιλογή καριέρας των νέων στη ναυτεργασία».
Γ) Ακτοπλοϊα και νησιωτικότητα, όπου θα μιλήσουν οι:
– Γιάννης Μανιάτης (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής) : «Πλαίσιο ευρωπαϊκών πολιτικών για τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυτιλία, τον ανταγωνισμό και την αποανθρακοποίηση».
– Διονύσης Θεοδωράτος (Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) : «Προετοιμασία της ελληνικής ακτοπλοϊας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την ποιοτική αναβάθμιση των νησιωτικών μεταφορών».
– Μαρία Λεκάκου (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, αν. Γραμματέας τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ) : «Η Ευρώπη και ένα νέο μοντέλο συστημικής διαχείρισης της ακτοπλοϊας».
– Γιάννης Πολυχρονάκος (Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ) : «Ήρθε η ώρα να ενταχθεί η ακτοπλοϊα σε μια εθνική νησιωτική πολιτική».
Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα συνοψίσει ο Θάνος Πάλλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γραμματέας τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ και η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στον Α’ και Γ’ κύκλο συζητήσεων το συντονισμό θα τον έχει ο Γιώργος Παπούλιας – Διευθυντής Ινστιτούτου για την σοσιαλδημοκρατία – In social και το Β’ κύκλο ο ιδιοκτήτης του Politis Chios, δημοσιογράφος Παντελής Φύκαρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος