“Δυτική Λέσβος Bot”: Ασημένιο βραβείο για τον Ψηφιακό Βοηθό

Με το Silver Βραβείο, στην κατηγορία “Αξιοποίηση Τεχνολογιών AI & ML” διακρίθηκε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την υλοποίηση του “Δυτική Λέσβος Bot” του αυτόματου ψηφιακού βοηθού (chatbot) στα Best City Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη διάκριση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον ίδιο θεσμό, έχοντας βραβευτεί στο πρόσφατο παρελθόν με το χάλκινο μετάλλιο των Best City Awards 2020, μεταξύ των Δήμων που διακρίνονταν στον τομέα της Καινοτομίας και Ποιότητας Ζωής, για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες τους.

“Δυτική Λέσβος Bot”: Ασημένιο βραβείο για τον Ψηφιακό Βοηθό

Η τελευταία διάκριση τώρα, αποτελεί άλλη μία απόδειξη των βημάτων ψηφιακής καινοτομίας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με στόχο την υποστήριξη των πολιτών, την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας αλλά και την προώθηση της συμμετοχικότητας. Το βραβείο παρέλαβαν η κ. Κλαούντια Σκορούπα κι η κ. Μαρία Σωτηρίου, στελέχη των ομάδων υλοποίησης του έργου.

Ο νέος Ψηφιακός Βοηθός “Δυτική Λέσβος Bot” φέρνει ακόμα πιο κοντά πολίτες και επισκέπτες με την τοπική αυτοδιοίκηση, βελτιώνοντας την εξυπηρέτησή τους και δημιουργήθηκε από την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο οποίος ξεκίνησε με την ψηφιακή αναβάθμιση της ιστοσελίδας και άλλων εξωστρεφών και συμμετοχικών εφαρμογών, όπως πλατφόρμα διαβούλευσης, εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα κ.α. και συνεχίζεται με δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και έξυπνης πόλης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο chatbot και μπορούν να λαμβάνουν ποικίλες πληροφορίες σχετικά με τον Δήμο και το νησί, και να ενημερώνονται για ζητήματα της καθημερινότητας, μέσα από αυτοματοποιημένες απαντήσεις.

Εκτός από τις διοικητικές πληροφορίες, που παρέχονται από τον ψηφιακό βοηθό, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το “Δυτική Λέσβος Bot” είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς και την εφαρμογή Facebook Messenger:

● https://www.mwlesvos.gr/ ● https://www.facebook.com/ditikilesvosbot/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος