Παραδείσης: Να στελεχωθεί το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού Χίου και να γίνει εμβολιαστικό κέντρο

Τη στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισού με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και τη  λειτουργεία σε αυτό εμβολιαστικού Κέντρου ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Βολισσού Σωτήρης  Παραδείσης.

Περιγράφοντας τα προβλήματα ο κ. Παραδείσης επισημαίνει στην επιστολή του ότι

  • Η καθημερινή παρουσία γιατρού γενικής ιατρικής φαίνεται ότι αποτελεί πια παρελθόν, χωρίς ελπίδα να ξαναγίνει πραγματικότητα. Ακόμη και οι τακτικότερες επισκέψεις γιατρών γενικής ιατρικής παραμένουν όνειρο. Αντίθετα ολοένα και αραιώνουν περισσότερο.
  • Το Ιατρείο της Βολισσού αποκαλείται μεν Πολυδύναμο, αλλά είναι ουσιαστικά μόνο κατ’ ευφημισμόν, αφού οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται και τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εκάστοτε αγροτικού γιατρού και του υποστελεχωμένου νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Το αίτημα για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Βολισσό δεν ικανοποιήθηκε αναγκάζοντας τους υπερήλικες κατοίκους  να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις (που ξεπερνούν και τα 100 χιλιόμετρα) στο άλλο άκρο της Χίου και να επωμίζονται το δυσβάστακτο κόστος του ταξί που πρέπει να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να μεταβούν στον τόπο εμβολιασμού.

Τέλος, ζητά να δοθεί λύση στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος