Μυτιλήνη: Ένα νέο πάρκο εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα

Tη σύμβαση της κατασκευής του έργου «Πάρκο Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα», στη Μυτιλήνη, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, με την Εργοληπτική Επιχείρησης «Δόμηση Αιγαίου Τεχνική Κατασκευαστική και Εργοληπτική ΑΕ», η οποία πλειοδότησε σε έκπτωση στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Το συνολικό ποσό της σύμβασης, ανέρχεται σε 787.484 € (προϋπολογισμού μελέτης: 1.061.000 €).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ και η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου καθορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, αρχόμενη από σήμερα.

Στον ελεύθερο χώρο, των 3 στρεμμάτων, που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο και κοντά στο παλιό Λιμάνι της Επάνω Σκάλας, θα κατασκευαστεί Πάρκο Εκδηλώσεων με τη δημιουργία ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης. Επιπλέον, μπροστά του θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος επίπεδος ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και λίθινα καθιστικά), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες.

Οι χαράξεις επί του δαπέδου είναι καμπύλες γραμμές σε τρία χρώματα, που σχεδιαστικά υποδέχονται τον επισκέπτη από την είσοδο και τον οδηγούν στο χώρο του αμφιθεάτρου ή στο χώρο του τοξοειδούς μεταλλικού στεγάστρου. Αξιοποιείται, ακόμη, και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ. Παρακείμενα, επίσης, δημιουργείται και χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων. Οι χώροι φύτευσης περιβάλλονται από χαμηλά λίθινα τοιχία που είναι και καθιστικά, ενώ τα φυτά που θα τοποθετηθούν είναι μεγάλοι θάμνοι και δέντρα με μικρό ριζικό σύστημα και αντοχή στον βοριά και τη θάλασσα. Τα υλικά επίστρωσης του χώρου εκδηλώσεων είναι χυτό βοτσαλωτό σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, που επιχειρούμε ως Δημοτική Αρχή στην πόλη μας, ενοποιούμε αυτό το Πάρκο Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, στα Τσαμάκια, που κατασκευάστηκε από το Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι: «Η Δημοτική μας Αρχή καθιστά τη Μυτιλήνη κάθε μέρα καλύτερη και ομορφότερη. Στη διαδικασία για τη δρομολόγηση της υλοποίησης αυτού του έργου συνέβαλαν τόσο οι Υπηρεσίες του Δήμου, όσο και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος