Μυτιλήνη: Έκθεση Φωτογραφίας – Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «το Δελφίνι» και ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι», σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, οργανώνουν στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή που πραγματοποιούν, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες. Από τη Μεγάλη Ιδέα στην Καταστροφή».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης και φιλοξενεί μοναδικές φωτογραφίες και χάρτες που φέρνουν στο φως σπάνια στιγμιότυπα από την Μικρασιατική εκστρατεία, την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την πρώτη εγκατάσταση των προσφύγων, καθώς και φωτογραφίες από τις αλησμόνητες Μικρασιατικές πατρίδες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, ενώ στη διάρκεια τους σκοπούς της Μικρασίας θα αποδώσουν τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου.

Ώρες λειτουργίες καθημερινά από τις 6,30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Σαββατοκύριακα η έκθεση θα λειτουργεί πρωί 11 με 1 και από τις 6,30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Επισκέψεις σχολείων το πρωί, πραγματοποιούνται μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές, στο  τηλέφωνο 6980767000.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος