Μυτιλήνη: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση (βίντεο)

Δυναμική και μαζική η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία Σαπφούς, με σύνθημα «αυτό το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί».

Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί, κατέβηκαν με τα πανό τους, ένωσαν τις φωνές τους, ώστε το «ποτέ ξανά» να γίνει πραγματικότητα.

Η αποφασιστικότητα των απεργών, για υγεία και ασφάλεια σε δομές και μέσα, που έχει ανάγκη όπως τονίστηκε η Λέσβος, φάνηκε ακόμα και όταν έπιασε βροχή και δεν έφυγε κανένας από την συγκέντρωση.

Μυτιλήνη: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση (βίντεο)

Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Φώντας Αυγερινός πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Έφη Γκίκα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ο Νίκος Ιππειώτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, ο Ελμπάν Ντερβισμπέχαι πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Λέσβου, ο Απόστολος Τζανής μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας ΠΕΟ-ΔΕΥΑ, η Μαρία Μαδυτινού πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και η Αμαλία Γκίκα μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας.

Επίσης διαβάστηκε μήνυμα του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ευσταθίου μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην συνέχεια, με πορεία οι συγκεντρωμένοι από την προκυμαία κατευθύνθηκαν προς τα Κεντρικά Λύκεια, πέρασαν από την αγορά και κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, όπου με συνθήματα φώναζαν ότι συστηματικά μεθοδεύεται το κλείσιμο του.»

Μυτιλήνη: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση (βίντεο)

Με παλμό και η συγκέντρωση στην Καλλονή, όπου πλήθος κόσμο συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ακολούθησε πορεία μέσα από το κέντρο της πόλης.

Μυτιλήνη: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση (βίντεο)

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής ενώ χαιρέτησαν, ο Τάσος Παπαδόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, η Μαρία Δρακούλα εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καλλονής, ο Σταύρος Βαξεβάνης αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και 2 μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λέσβου χαιρέτησε Δημήτρης Κωστόπουλος ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταύρος Μαντατής μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος