Λέσβος: Σχολείο Γαστρονομίας και Τουρισμού στο Μόλυβο (βίντεο)

Η ποιοτική εξυπηρέτηση στην εστίαση, οι επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης καθώς και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου απασχόλησαν την πρώτη ενότητα του Σχολείου Γαστρονομίας και Τουρισμού, που διοργάνωσε για τους επαγγελματίες των δύο κλάδων, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δεσμός.

Λέσβος: Σχολείο Γαστρονομίας και Τουρισμού στο Μόλυβο (βίντεο)

Οι εργασίες, για τις τρεις ημέρες του σχολείου Γαστρονομίας, ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και αφορούσαν θεματικές με το Marketing για ποιοτική εξυπηρέτηση στην εστίαση, την ανθεκτικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης, τη ψηφιακή ασφάλεια – κίνδυνοι του διαδικτύου – διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, για τον υπεύθυνο καταστήματος εστίασης, τον οδικό χάρτης του υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ανάλυση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους νέους υγειονομικούς κανονισμούς, τον ρόλο των υπευθύνων και χειριστών τροφίμων, την παραγωγική διαδικασία, κλπ.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μόλβαλης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 και του ERTNEWS “Ενημέρωση” για την δυνατότητα που παρέχεται στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού για εκπαίδευση σε ζητήματα που τους αφορούν.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιο Καββαθά, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε γευσιγνωσία κρασιών από την ΕΟΣ Σάμου.

Το επόμενο τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2022 οι εργασίες του θεματικού σχολείου συνεχίζονται με το Σχολείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν στην πράξη πως μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών, αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και παραπόνων, καθώς και ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας. Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ενότητες και βιογραφικά ομιλητών στο link: https://desmos.eu/events/

Το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος