Λέσβος: Πρωτοποριακό εγχείρημα προς όφελος της κυκλικής οικονομίας

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» προχωράει σε ένα ακόμα πρωτοποριακό εγχείρημα για τη Λέσβο ανακοινώνοντας την επίσημη έναρξη του έργου “Καινοτόμες πρακτικές για την προσαρμογή των αγροοικοσυστημάτων στις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου, από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος “Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2022”.

Απώτερος στόχος, η διαμόρφωση και ελεύθερη διάθεση στο κοινό ενός νέου «οδικού χάρτη» και κανόνες για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαχείριση της γεωργικής γης και των υποπροϊόντων βασικών παραγωγικών κλάδων της Λέσβου.

Υπεύθυνος υλοποίησης του έργου είναι η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», σε σύμπραξη με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με την υποστήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου Σχολή Περιβάλλοντος Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Εργαστήριο Εδαφολογίας, του Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ερευνητικού Εργαστηρίου για τη Γεωγραφία της Εργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου, του Συλλόγου Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος», του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου Λέσβου «Δρυς» και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Λέσβος χωρίς πλαστικά».

Η εξέλιξη των δράσεων και κάθε σχετική πληροφορία θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοιν.Σ.Επ. www.ifestio-anemotias.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος