“Χίλιοι γερανοί” από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Γυναικών Χίου (βίντεο)

Με ένα αντιπολεμικό μήνυμα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, έχοντας ως βάση τη δύναμη της παιδικής ευχής, η ομάδα παιδικού θεάτρου του Συλλόγου Γυναικών Χίου παρουσιάζουν σε τρεις παραστάσεις στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (24-26 Μαΐου, 7.00 μ.μ.) τη νέα τους θεατρική δουλειά «χίλιοι γερανοί».

Το έργο μεταφέρει επί σκηνής την ιστορία της Σαντάκο Σαζάκι, ενός μικρού κοριτσιού από την Ιαπωνία που έχει βιώσει την ρίψη της ατομικής βόμβας και που έγινε σύμβολο Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Η σκηνοθέτης Λένια Ξενάκη κατά την παρουσίαση του έργου σημείωσε ότι έχει μια σημαντική δουλειά ώστε να υποστηρίξουν το κείμενο, που όπως σημείωσε βρίσκεται στα βιβλία του δημοτικού.
«Θέλω στο έργο να συνυπάρχουν η χαρά και η συγκίνηση».

Δίπλα στην μικρή Σαντάκο, ο χορός, στην προσπάθεια να φτιάξει 1000 γερανούς οριγκάμι αφού όπως λέει η ιαπωνική παράδοση έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί η ευχή που κάνεις. Και που χάρη στην Ασπασία Πετρά που έχει επιμεληθεί τις χορογραφίες δίνει την κίνηση που χρειάζεται ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν το έργο από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλοι.

Η Στέλλα Αμπαζή, από το Σύλλογο Γυναικών Χίου και ηθοποιός επισήμανε την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο σύλλογος πάνω στο παιδικό θέατρο παρουσιάζοντας αδιάλειπτα παραστάσεις από το 1981.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος