Χίος: Η Εμπειρία της «Θαλίας» συναντά τη Νιότη στο 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου (βίντεο)

«Ο μέσος όρος ηλικίας της εθελοντικής ομάδας μας είναι πάνω από 70 έτη και με τη συνεργασία μας με το 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου το ρίξαμε στα 40», σημειώνει με χαμόγελο η ψυχή της ομάδας «Θαλία», συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ελευθερία Λυκοπάντη.
«Θαλία» από το ρήμα θάλλω, που σημαίνει ανθίζω, όπως πρέπει να συμβαίνει και με τα άτομα που περνούν στην Τρίτη ηλικία, μας εξηγεί.

«Δεχθήκαμε ως σύλλογος διδασκόντων με ενθουσιασμό την πρόταση που μας έγινε από την κα Λυκοπάντη», σημειώνει η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου Ματίνα Λαμπρινάκη.
Η σύμπραξη για αυτή τη σχολική χρονιά, περιέλαβε τρεις δράσεις από κοινού των παιδιών του νηπιαγωγείου και των γιαγιάδων και παππούδων από την Εθελοντική Ομάδα για την Τρίτη Ηλικία «Θαλία».

Η πρώτη δράση περιελάμβανε μια πρώτη προσέγγιση και γνωριμία των παιδιών με ορισμένα μέλη της ομάδας.
Η δεύτερη συνάντηση είχε αφηγήσεις παραμυθιού, με δώρα που αντάλλαξαν μεταξύ τους παιδιά και γιαγιάδες και στην Τρίτη δράση έφτιαξαν από κοινού παραδοσιακά λαζαράκια, αφού έγινε λίγες μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα.
Στόχος να συνεχιστεί η συνεργασία και τη νέα σχολική χρονιά, ενώ δείγμα της κοινής δουλειάς θα παρουσιαστεί το Σάββατο το απόγευμα, 25 Μαΐου στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση που πραγματοποιείται για την Τρίτη ηλικία στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Παιδιά και ηλικιωμένοι θα αποδώσουν το τραγούδι του Χιώτη τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού, που το είπαν μαζί και στην πρώτη κοινή τους δράσης, «Να αγαπάς», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει το παράρτημα Χίου της Εταιρείας Αγωγής Υγείας με θέμα «Σωματική και ψυχική υγεία ενηλίκων» .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος