Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Μυτιλήνη η 110ης επέτειος απελευθέρωσης της, από τον Οθωμανικό ζυγό, ενώ την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί, όπου με πομπή η Ελληνική σημαία μεταφέρθηκε από το παλαιό δημαρχείο στο Κάστρο Μυτιλήνης, όπου έγινε η έπαρση της, αλλά και με κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στο μνημείο του Ναύαρχου Κουντουριώτη στην προκυμαία. Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης όπου διαβάσθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο) Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο)

Στις 12 το μεσημέρι, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την προκυμαία της Μυτιλήνης, για να παρακολουθήσει τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν και αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και αντιπροσωπείες τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο) Λέσβος: Με λαμπρότητα τα “Ελευθέρια” της Μυτιλήνης (βίντεο)

Στην εξέδρα των επισήμων μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά ήταν και ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Στο μήνυμα του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε: “Τιμήσαμε με μια εξαιρετική παρέλαση τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική παρακαταθήκη μας. Από τη Λέσβο στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας, ειρήνης και φιλίας αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνουμε ότι οι ένοπλες μας δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση”.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο μήνυμα του σημείωσε: “Στέλνουμε μήνυμα φιλίας και αγάπης στους γείτονες μας, όμως η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται τον αναθεωρητισμό και θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, στο μήνυμα του τόνισε ότι “μπορεί να είχαμε κατά καιρούς υποδουλωθεί όμως ποτέ δεν νιώσαμε ανελεύθεροι”.

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, δήλωσε ότι “σήμερα τα μηνύματα της μάχης για την ελευθερία είναι πολύ επίκαιρα. Με την τουρκική κυβέρνηση να έχει αναθεωρητικές τάσεις και οξυμένη την ρητορεία εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σ’ αυτό δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία των νησιών και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης στο μήνυμα του τόνισε: “Οι αγωνιστές του 1912 δίνουν μήνυμα αυτοθυσίας για να έχουμε την Ελληνική σημαία ψηλά. Οι νησιώτες επιδιώκουμε την αδελφοσύνη, την αλληλεγγύη, την φιλιά μεταξύ των λαών. Όμως είμαστε εδώ για να στέλνουμε μηνύματα ότι κάθε σπιθαμή αυτού του εδάφους μας ανήκει και είμαστε έτοιμοι να την διαφυλάξουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος