Λέσβος: Ενστάσεις στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης για τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου από τη ΛΑΣ

Ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολούθησε η περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου για την ανακατασκευή της αποθήκης του αγροτικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της.

Η ΛΑΣ που συμφωνεί  με την ανάληψη της ανακατασκευής από την Περιφέρεια και θεωρεί ότι επιβάλλεται να αποζημιωθεί ο Συνεταιρισμός και για τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία που κατέστρεψε η πυρκαγιά, επισημαίνει ότι στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης αδικαιολόγητα, ενώ διαφωνεί  με την  διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με διαπραγμάτευση.

Όπως σημειώνει η ΛΑΣ « η τακτική αυτή είναι κάτι που χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα η Περιφερειακή Αρχή, επικαλούμενη την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βροχοπτώσεων! στην προκειμένη περίπτωση,  καλώντας μάλιστα σε αυτήν μόνο δύο “κατασκευαστές”.

Η ΛΑΣ θεωρεί ότι υπήρχε αρκετός χρόνος  για να γίνει κανονικός διαγωνισμός ή έστω συνοπτικός διαγωνισμός , που μπορεί να γίνει και τώρα, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα για συμμετοχή πολύ περισσότερων  και πεπειραμένων κατασκευαστών και πολύ πιθανά  οικονομικότερα, αντί να καλέσει στη διαπραγμάτευση μόνο δύο “κατασκευαστές”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, που για τους λόγους αυτούς ψήφισε λευκό  «θεωρώντας ότι τίθεται και θέμα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, καλεί την περιφερειακή Αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή, να επανορθώσει επιλέγοντας μια από τις παραπάνω δυνατότητες, διασφαλίζοντας, έτσι, την συντομότερη, οικονομικότερη και πιο φερέγγυα εκτέλεση του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος