Λιτανεία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι για την μεταφορά της Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από το ναό της Ανάληψης στον επιβλητικό ναό του Αγίου Σάββα.
Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας
Στην κεφαλή βρισκόταν ο Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ οι οποίοι μετέφεραν την ασημένια κιβωτό εντός της οποίας φυλάσσεται το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας. Ακολουθούσαν, αρχιερείς και ιερείς της σερβικής Εκκλησίας καθώς και χιλιάδες πιστοί.
Η Τιμία Ζώνη μεταφέρθηκε, χθες, Τετάρτη, στο Βελιγράδι με ειδική πτήση από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
Ο Γέροντας επισήμανε ότι «η μεταφορά της Αγίας ζώνης στην Σερβία αποτελεί ένα χρέος που εκπληρώνει η αδελφότητα του Βατοπεδίου στον σερβικό λαό μιας και αποτελεί κειμήλιο που δώρισε στην Μονή το 1101 ο Σέρβος ηγεμόνας Πρίγκιπας Λάζαρος».
Η Ζώνη της Παναγίας τοποθετήθηκε στον ναό της Αναλήψεως ενώ από σήμερα το βράδυ και έως τις 29 Μαΐου θα βρίσκεται στον ναό του Αγίου Σάββα όπου μετά την τέλεση δοξολογίας θα μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται για να προσκυνήσουν. Ο ναός θα είναι ανοιχτός μέρα-νύχτα και στους πιστούς που θα προσέρχονται θα διανεμηθούν και 300.000 υφασμάτινες κορδέλες που καθαγιάστηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος