Λέσβος: Ένας χρόνος Αιμοδυναμικό Εργαστήριο με 250 στεφανιογραφίες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ένας χρόνος λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, παρουσίασε τη δράση αλλά και τη σημαντική του συμβολή στην αναβάθμιση των παροχών υγείας στη Λέσβο. «Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021  έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και η εκτέλεση των πρώτων στεφανιογραφιών στο νησί μας ήταν γεγονός» τόνισε ο κ. Καμπούρης.

Η εκπαιδευμένη ομάδα του Νοσοκομείου αποτελείται από τον Καρδιολόγο, Βασίλη Κικίλια, τη νοσηλεύτρια Ειρήνη Μαυροθαλασσίτη, τον νοσηλευτή Σπύρο Πατσελή, τον Ιγνάτη Ιντζιρτζή, τον Γιώργο Κουδουνά, με επικεφαλής τον στρατιωτικό επεμβατικό καρδιολόγο, Αναστάσιο Μίλκα.

Στον ένα χρόνο λειτουργείας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου σε άριστη συνεργασία με την καρδιολογική κλινική και τη μονάδα εμφραγμάτων έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με επιτυχία, 250 στεφανιογραφίες, 60 αγγειοπλαστικές, 2 περικαρδιοκεντήσεις, 5 πρωτογενείς αγγειοπλαστικές και μια επέμβαση αγγειοχειρουργικής φύσης.

Η παραπάνω λειτουργεία του στεφανιογράφου έχει ως αποτέλεσμα, την άμεση πρόσβαση των κατοίκων του νησιού, σε εξειδικευμένες, υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας, στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης μετακίνησης των ασθενών εκτός Λέσβου και στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό της νήσου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης σε δήλωσή του τόνισε: «Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, πάντα με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο, και έτσι δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα ,που όλοι θέλουμε στο ακριτικό νησί μας! Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας μας για τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την προσφορά τους!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος