Λέσβος: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Μόριας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία  73ων ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο , ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης που είχε αναλάβει την προεδρία στο χωριό του σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όξυνσης του προσφυγικού. Η γειτνίαση του χωριού με το ΚΥΤ Μόριας, που έφτασε να «φιλοξενεί» μέχρι και 23.000 ανθρώπους το 2020 , δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στο χωριό στα οποία με όλες του τις δυνάμεις προσπαθούσε να αντιμετωπίσει.

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ τον Σεπτέμβριο του 2020 πάλεψε  να μην λειτουργήσει εκ νέου καμία δομή προσφύγων στην περιοχή και ήταν εκείνος που πρότεινε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, να δοθεί η έκταση για την κατασκευή σχολείων και συγκεκριμένα του Μουσικού σχολείου που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια στεγαστικο πρόβλημα.

Επιπλέον με την Μοριανή εμβληματική αρχαιολόγο Αγλαΐα Αρχονίδιου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και τους συλλόγους του χωριού κατέβαλαν προσπάθειες να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής της Μόριας και του αρχαίου υδραγωγείου, προκειμένου να μην ταυτίζεται η μνήμη του κολαστηρίου του ΚΥΤ της Μόριας με το χωρίο. Τη λύπη της εξέφρασε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μόριας Μαριάνθη Μακρή σημειώνοντας ότι «ήταν εκείνος που έτρεχε για τα πάντα στο χωρίο, πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού. Ήταν όμως πάντα δίπλα στο χωριό και στον πολιτιστικό μας σύλλογο σε όποια προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης της Μόριας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος