Λέσβος: Αποχή στο Λύκειο Παμφίλων για τη συγχώνευση τμήματος

Συνεχίζονται στη Λέσβο οι αντιδράσεις  σχετικά με την συνένωση τμημάτων . Σήμερα στο λύκειο Παμφίλων, που είναι ένα από τα τέσσερα σχολεία που έγινε συγχώνευση τμημάτων στο Ν. Λέσβου τα παιδιά της Α Λυκείου που συνενώθηκαν σε ένα τμήμα των 26 μαθητών, πραγματοποιούν αποχή από τα μαθήματά τους ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι γονείς έξω από το  σχολείο.

“Δεν μπορεί την περίοδο της πανδημίας αντί να λιγοστεύουν τα παιδιά στις τάξεις , να συνενώνουν τμήματα, σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Αντώνης Αργυρίου. Ήδη στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας τους βουλευτές και όλους τους αρμόδιους, ενώ σήμερα το ΔΣ του συλλόγου μας ήρθε να συμπαρασταθεί στους μαθητές. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να εισακουσθούμε”.

Απαντώντας ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλης, σημείωσε ότι “εγώ παρανομούσα και από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτούργησαν τμήματα που δεν έπρεπε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μέχρι 28 παιδιά μπορεί να λειτουργήσει ένα τμήμα. Στην περίπτωση δε, που υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες προβλέπεται από 27 παιδιά και πάνω να σπάει το τμήμα. Στο Ν. Λέσβου λειτουργούν 19 τμήματα με 26 ή 27 μαθητές , δεν έχουμε αλλού κινητοποιήσεις”.

«Όπως σημειώνουν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου σε ανακοίνωσή τους «σε περίοδο πανδημίας αντί να μιλάμε για αραίωση όπως προτείνουν οι ειδικοί στα τμήματα, για την καλύτερη παρακολούθησης της παράδοσης  του μαθήματος και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού ,αναγκαζόμαστε να βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας. Επίσης, είμαστε τα παιδιά μιας γενιάς η οποία πέρασε δύο χρόνια κάνοντας μάθημα μέσω webex και τα μαθησιακά κενά μας είναι πολλά. Τέλος οι συμμαθητές μας με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, όλοι μας άλλα ιδιαίτερα εκείνοι» .

Στην κινητοποίηση των γονέων και μαθητών του Λυκείου Παμφίλων βρέθηκε σήμερα και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ενώ κατέθεσε αναφορά για το θέμα στη Βουλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος