Λέσβος: Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Την έντονη δυσαρέσκεια όλων των γονέων σχετικά με την συνένωση τμημάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Μυτιλήνης.

«Στη δεδομένη χρονική στιγμή που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού προειδοποιώντας για ένα εξαιρετικά δύσκολο επιδημιολογικό χειμώνα δίνοντας οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού , υλοποιείται η απόφαση συνένωσης των τμημάτων δημιουργώντας τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές ανά τάξη» , σημειώνει η ένωση και ζητά την άμεση αναστολή των συνενώσεων των τμημάτων.

Ήδη με ανακοινώσεις τους την αντίδρασή τους εκφράζουν οι γονείς στο 2ο Λύκειο Μυτιλήνης όπου είχε ανακοινωθεί συνένωση τριών τμημάτων της Ά λυκείου σε δύο, 27 και 28 μαθητών, που όμως τελικά δε θα γίνει και του γυμνασίου Αγίας Παρασκευής για τη συνένωση της Α Γυμνασίου σε ένα τμήμα 24ων παιδιών.

Στη Β βαθμια εκπαίδευση στο Νομό Λέσβου συγχωνεύονται τμήματα σε τέσσερα σχολεία. Στο γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, στο Λύκειο Παμφίλων στην Ά Λυκείου με 26 μαθητές  και στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και το ΕΠΑΛ Μούδρου.

Ο σύλλογος γονέων στο γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής διαμαρτύρεται και για την έλλειψη πολλών ειδικοτήτων καθηγητών όπως φιλόλογος «Η Γ΄ γυμνασίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς δε έκανε καθόλου φιλολογικά μαθήματα, ενώ οι γονείς πληρώνουν μαθήματα σε φροντιστήρια για να μην δημιουργούνται κενά» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου από το σύλλογο γονέων η Μυρσίνη Ατζαμόγλου.

«Υλοποιείται ότι ακριβώς προβλέπεται για τη δημιουργία τμημάτων μέχρι 28 μαθητές όπου απαιτείται, σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ. Δεν έχει σχέση με τις ελλείψεις καθηγητών, αυτό είναι άλλο θέμα, νέες προσλήψεις καθηγητών θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε η κ. Παπαδανιήλ.

Την καταγγελία- διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μετά την αναφορά για τα σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, την Παρασκευή 15/10, κατέθεσε νέα αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας απαιτώντας την ανάκληση των συνενώσεων τμημάτων σε σχολεία της Μυτιλήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος