Με την διάλεξη του Ρώσου γκραν μετρ Αλεξάντερ Χαριτόνοβ και θέμα της, το γρήγορο σκάκι, άρχισαν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου (κλειστό Γυμναστήριο) το Σάββατο 9/7 οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2016». Ακολούθησαν ατομικοί αγώνες γρήγορου σκακιού με συμμετοχή 31 σκακιστών και σκακιστριών.
Νικητές στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκαν ο Γάλλος Ρίτσαρντ και ο Κ. Μουρούτης με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. Νικήτρια στην κατηγορία γυναικών και νεανίδων αναδείχθηκε η Μ. Γούργαρη με 4 νίκες σε ισάριθμες παρτίδες.
Μόνος πρώτος στους βετεράνους και με απόλυτο σκορ (5 στα 5) τερμάτισε ο Θ. Καραγιάννης.
Νικητής στους νέους με 5 βαθμούς σε 6 παρτίδες αναδείχθηκε ο Π. Κοτσιόπουλος.
Στο Ομαδικό Ράπιντ που έγινε την Κυριακή 10/7 συμμετείχαν 9 τετραμελείς ομάδες, όπου πρώτευσε η Ικαρία με απόλυτο σκορ (5 νίκες).
Την ίδια ημέρα οργανώθηκε συνάντηση μεταξύ των Σκακιστικών Ομίλων Ικαρίας και του «Σπάρτακου» Διδυμοτείχου με τελικό σκορ 3-1 υπέρ της Ικαρίας.
Σήμερα Δευτέρα 11/7 και ώρα 7μ.μ. ξεκινούν οι αγώνες του ανοιχτού διεθνούς πρωταθλήματος Αιγαίου.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος