Γιάννης Μπουρνούς: 4.000 εργαζόμενοι στην υγεία ζητούν δικαίωση

Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στην υγεία, από το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, είχε ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνού, “το 2016, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε με ετήσιες συμβάσεις 4.000 εργαζομένους στον τομέα της υγείας με το “Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων” του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά σε 100 κατά προσέγγιση ειδικότητες υγειονομικών και διοικητικών (πλην ιατρών), όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων. Οι συμβάσεις αυτές ανανεώθηκαν όλα τα επόμενα χρόνια, πρακτική που συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση της ΝΔ, που ανανέωσε ξανά τις συμβάσεις τον Δεκέμβριο του 2020. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πλούσιο και κρίσιμο έργο στις δομές υγείας που εργάζονται”.
Στη Λέσβο απασχολούνται 50 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος αυτού. Οι 35 στο Βοστάνειο νοσοκομείο και οι 15 στα Κέντρα Υγείας του νησιού. Όπως τονίζει ο κ. Μπουρνούς, “επιπλέον, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς απασχόλησης στην υγεία, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στον χώρο αυτό. Με άλλα λόγια, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον χώρο της υγείας και θα πρέπει το κράτος, ειδικά σήμερα που η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, να δει σοβαρά το μέλλον αυτών των εργαζόμενων”.
Ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε να φέρει στη Βουλή το θέμα των εργαζομένων αυτών, “που προσλήφθηκαν αξιοκρατικά (μέσω ΑΣΕΠ) και καθημερινά δίνουν τη μάχη κάτω από αντιξοότατες συνθήκες.”
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος