ΕΟΣ Σάμου: Ενημέρωσαν την ΓΓ αγροτικής ανάπτυξης για την πορεία του συνεταιρισμού

Στους τρεις βασικούς άξονες δράσεων του Συνεταιρισμού, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του, επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του προέδρου του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, Γιάννη Σκούτα καθώς και του Υπεύθυνου Παραγωγής, Θεόδωρο Χαρμπή με την γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι τρεις άξονες επιγραμματικά όπως αναφέρθηκαν είναι η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή.

Ειδικότερη μνεία έγινε από τον κ. Σκούτα στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ Σάμου μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικά σημεία για τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έχουν παράλληλα τη δυνατότητα ξεναγήσεων και οινογευστικών δοκιμών στα υψηλής ποιότητας ΠΟΠ κρασιά του Συνεταιρισμού.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΣ Σάμου, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων ελληνικών οινοποιείων, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως λόγω του κορονοιού, τα οικονομικά στοιχεία του συνεταιρισμού παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση, καθώς το σαμιώτικο κρασί εξακολουθεί να αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η κα Καλογήρου από την πλευρά της συνεχάρη τους παραγωγούς-μέλη του, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος