Ένωση Γονέων Χίου για 5ο Δημοτικό: Πρώτο μέλημα η ασφάλεια παιδιών και προσωπικού

Έγγραφες διαβεβαιώσεις για τη μη επικινδυνότητα όλων των χώρων που χρησιμοποιούνται καθώς και αυτών που γειτνιάζουν με το ακατάλληλο μέρος του κτιρίου (αύλειος χώρος κτλ), ζητά η Ενωση Γονέων νομού Χίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Το θέμα του κτηρίου, που ήρθε πάλι στην επικαιρότητα μετά την ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών από τον σεισμολόγο Ακη Τσελέντη, η Ενωση Γονέων εκφράζει την στήριξή της στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και ζητά άμεσες ενέργειες.

Μετά από το σεισμό του 2020 (σ.σ. στη Σάμο) δημιουργήθηκαν προβλήματα που απαιτούν εργασίες αποκατάστασης (στα μέρη του σχολείου που δεν κρίθηκαν ακατάλληλα). Παρά τις διαβεβαιώσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης με αποτέλεσμα την απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα του σχολείου.

«Στην περίπτωση που υπάρχει επικινδυνότητα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», σημειώνει η Ενωση ζητώντας «να γίνουν εργασίες κατά τις διακοπές του Πάσχα ή στην περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια να βρεθεί άμεση προσωρινή λύση».

Επίσης ζητά:
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που αφορούν την ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή παιδιών και εκπαιδευτικών.
Να δοθεί προτεραιότητα στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου με συνεχή πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Να γίνουν ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και επισκευή όλων των σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό του 2020, αφού έχουν ήδη παρέλθει τρία χρόνια και επιτέλους να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους -Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση- να βάλουν έμπρακτα ως πρώτη προτεραιότητα τους την Παιδεία και τα παιδιά μας», καταλήγει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος