Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Μαγνησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία ανάδειξης νέων δημοτικών αρχών στη Μαγνησία και Περιφερειακής Αρχής στη Θεσσαλίας. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν στις θέσεις τους ενώ για την ώρα δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες για μη παρουσία εφορευτικών επιτροπών, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πρωτοδικείο Βόλου. Επιπλέον δεν υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας προς τα 385 εκλογικά τμήματα του νομού (357 στην χερσαία Μαγνησία και 28 στα νησιά των Σποράδων – 11 στην Σκιάθο, 13 στην Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο), σύμφωνα και με την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι σε κάθε εκλογικό τμήμα κληρώνονται οκτώ μέλη εφορευτικών επιτροπών, τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά ενώ για όσα τελικά παρουσιαστούν και εργαστούν, πληρώνονται τα τέσσερα.

Στη Μαγνησία ψηφίζουν 173.317 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ενώ σε σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες, μια για τις Περιφερειακές και μια για τις Δημοτικές Εκλογές.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διαθέτουν τάμπλετ (μόνο ένας ξέχασε να το πάρει σήμερα μαζί του και του το πήγαν) για την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ανοιχτά Ληξιαρχείο και Δημοτολόγια
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκειμένου να ενημερώνονται πού ψηφίζουν. Στη διάθεση των πολιτών έχει δοθεί η τηλεφωνική γραμμή, 2421352633 στην οποία μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται για το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Επίσης οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις 2023».
Ανοιχτά νυχθημερόν θα είναι επίσης το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο Βόλου για την εξυπηρέτηση των εκλογέων. Συγκεκριμένα, το Δημοτολόγιο θα λειτουργήσει σήμερα, ανήμερα των εκλογών από τις 6 το πρωί και μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Αντίστοιχα το Ληξιαρχείο Βόλου θα λειτουργήσει από το πρωί στις 7 έως τις 7 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος