Βόλος: Στις 3 Απριλίου η παράσταση αφιέρωμα στους Βίρβο – Δερβενιώτη

Από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Βόλου και Τρικάλων
 Μια σπουδαία θεματική μουσική εκδήλωση-συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απρίλιου  και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μελίνα Μερκούρη), αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργό) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτη). Μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και συγκεκριμένα του διευθυντή κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, ο οποίος την υποστήριξε αμέριστα, που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, ο Δήμος Τρικκαίων και  ο Δήμος Μετεώρων.

       Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι, συνδικαλιστές και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν  την καταγωγή τους, ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή Κρανιά Ασπροποτάμου), ο δε Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Μαγνησία (Ζαγορά Πηλίου). 
Βόλος: Στις 3 Απριλίου η παράσταση αφιέρωμα στους Βίρβο – Δερβενιώτη

Η θεματική εκδήλωση με βάση το λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο των δυο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δύο Μουσικών Σχολείων, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων και Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων), Δήμων, σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας.
Η μουσική αυτή παράσταση πραγματοποιήθηκε ήδη στα Τρίκαλα με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αφήνοντας υποσχέσεις για μεταφορά της εκδήλωσης και στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση θα παραστούν οι κόρες του Κ. Βίρβου, Μαρία και Άννα Βίρβου. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου, κ. Ζαφείρη Κουκουσέλη. Υπεύθυνη διδασκαλίας της χορωδίας η εκπαιδευτικός κ. Σέβη Μάμαλη- Μαζέρα.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Κοφίνας. Υπεύθυνος διδασκαλίας της χορωδίας είναι ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Μιχαλακόπουλος.


Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος