Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων ενόψει απογευματινής συγκέντρωσης

Παράσταση διαμαρτυρίας με ταυτόχρονο κάλεσμα στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποίησαν σήμερα (16-6-2021) το πρωί, έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, μέλη εργατικών σωματείων, συλλόγων της Μαγνησίας και του ΠΑΜΕ, με επίκεντρο το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Μαριετάκης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα», καθώς, όπως είπε, καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί 10ωρα και 12ωρα εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, επεκτείνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, και χτυπάει τα συνδικαλιστικά και τα απεργιακά δικαιώματα.

«Είναι μέρος μιας συνολικής πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ενώ πρώτη και καλύτερη σε αυτή την κατεύθυνση είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Μαριετάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος