Βόλος: Χωρίς φορείς η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης 

ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – 

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων φορέων – πλην ενός – πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Το παρών έδωσε και ένας πολίτης από τους 17 συνολικά που συμμετέχουν στην Επιτροπή κατόπιν κλήρωσης.
Την όλη εικόνα χαρακτήρισε «λυπηρή» ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου, τονίζοντας πως είναι λυπηρό οι φορείς να μην παραβρίσκονται για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. “Προφανώς είναι ικανοποιημένοι από το έργο της δημοτικής Αρχής” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση, όπως τονίστηκε, το ύψος του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το 2018 ανέρχεται στα 102,8 εκ. ευρώ περίπου, αυξημένος δηλαδή κατά επτά εκατομμύρια σε σχέση με το 2017, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα ανέρχεται στα 12,5 εκ. ευρώ περίπου.

Τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το τεχνικό πρόγραμμα θα τεθούν σήμερα προς έγκριση, πρώτα από την Εκτελεστική Επιτροπή (9:30) και στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή (10:30).

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, στο μεγαλύτερο μέρος του το τεχνικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, ενώ για τον προϋπολογισμό του 2018 ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τρεις κωδικοί, για την χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως Εκκλησία, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, με το συνολικό ποσό να φτάνει τις 400.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Αθηνά Ανεστοπούλου, εκπροσωπώντας τους Συλλόγους “Μάγνητες Τυφλοί” και “Μάγνητες Πειρατές” ζήτησε να πληροφορηθεί, κατά την συνεδρίαση, αν από την χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων μπορούν να λάβουν χρήματα και οι Σύλλογοι ΑμεΑ, ενώ σχετικά με τα τεχνικά έργα, πρότεινε σε παιδικές χαρές και πλατείες να τοποθετηθούν ανάγλυφοι χάρτες για την χωροθέτηση των χώρων από τους τυφλούς.
Επίσης, ζήτησε να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στο ύψος των ματιών με μεγάλα και πολύχρωμα γράμματα, καθώς και να επεκταθεί στην πόλη το ηχητικό σύστημα ειδοποίησης στους φωτεινούς σηματοδότες.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αθ. Σταυρίδης επισήμανε ότι από την Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρχει μια θέση στάθμευσης για ΑμεΑ στους κοινόχρηστους χώρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος