Την κατηγορηματική της θέση για την εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό επιβεβαίωσε η Μ. Χρυβελώνη

Μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών “ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ” επισκέφθηκαν την πρώην υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με την οποία είχαν αναλυτική συζήτηση για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην περιοχή του Σωρού ή αλλού εντός του Παγασητικού.

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε κάθετα αντίθετη με την επένδυση, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, διατύπωσε τις σοβαρές επιφυλάξεις της “αναφορικά με την εγγύτητα του σχεδιαζόμενου σταθμού στην οικιστική ζώνη, τον σοβαρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει ο εν λόγω σταθμός σε έναν περίκλειστο κόλπο όπως ο Παγασητικός, το αβέβαιο αποτύπωμα στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της περιοχής της Μαγνησίας και τέλος το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της Μαγνησίας σε περίπτωση ενός ατυχήματος”.

“Όλοι μαζί για ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για όλους μας”, τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη και εξέφρασε τη στήριξή της στις ενέργειες της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος