Θεατρική παράσταση για την ιστορία της Νίκης Βόλου

Θεατρική παράσταση με θέμα την ιστορία της Νίκης Βόλου θα παρουσιαστεί στον Βόλο και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος στις 25 & 26 Αυγούστου 2022. Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης, μαζί με τον ηθοποιό της παράστασης Στρατηγάκο Βαγγέλη επισκέφτηκαν τον Βόλο και συνομίλησαν με το Πρόεδρο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιο Φάτση.

Ο κ. Χατζάκης ζήτησε να υπάρξουν επαφές με ανθρώπους της Ν. Ιωνίας, της προσφυγιάς και της Νίκης Βόλου, έτσι ώστε να προσεγγίσει το θέμα με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς και υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί για την παράσταση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίησή του γι αυτή την πρωτοβουλία και μάλιστα θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε η παράσταση να ενταχθεί στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

“ΝΙΚΗ” μια παράσταση των Ginger Creepers Theater Band εμπνευσμένη από την ιστορία της Νίκης Βόλου

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, περίπου 12.000 πρόσφυγες από τις περιοχές της Ιωνίας, της Θράκης και του Πόντου έφθασαν στην πόλη του Βόλου. Το 1923 ξεκίνησε η δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού για την στέγαση των προσφύγων, ο οποίος ονομάστηκε Νέα Ιωνία και εξελίχθηκε με τα χρόνια σε μια μικρή πολιτεία. Οι περισσότεροι πρόσφυγες δούλευαν στα εργοστάσια καπνού, ενώ παράλληλα άρχισαν να ιδρύουν συλλόγους και σωματεία. Μεταξύ αυτών ήταν και ο αθλητικός σύλλογος Νίκης, από τον οποίο ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Νίκη Βόλου, η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1924.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος