Συνεργασία ΔΔΕ Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων

Τον δήμαρχο Μετεώρων, κ. Θοδωρή Αλέκο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Παιδείας, κ. Γεώργιο Παπανικολάου υποδέχθηκε, πριν μερικές μέρες, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνέχιση και η ανάπτυξη νέων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και της ΔΔΕ Μαγνησίας σε εκπαιδευτικά θέματα και κυρίως σε θέματα Μαθητικού Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία της Μαγνησίας πρωτοπορούν στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με αποτέλεσμα τη φιλοξενία εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης στην Μαγνησία. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι πέραν των προορισμών των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε περιοχές της Μαγνησίας οι επισκέψεις των Ευρωπαίων μαθητών στα Μετέωρα και την ευρύτερης περιοχή του Δήμου Μετεώρων είναι ιδιαίτερα συχνές. 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την αξιοποίηση του πολιτιστικού, ιστορικού αλλά και ψυχαγωγικού κεφαλαίου των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και του Καστρακίου. Στη συνέχεια τόνισε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκράτη Σαβελίδη πως όλοι οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και ο ίδιος προσωπικά στέκονται αρωγοί στη φιλοξενία, στην μετάδοση ιστορικών γνώσεων αλλά και στη γνωριμία με τις παραδόσεις της περιοχής στους μαθητές της Μαγνησίας καθώς και στους φιλοξενούμενους συμμαθητές τους από όλη την Ευρώπη. 

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος χάρισε μια εικόνα της Παναγίας  «Ρόδον το Αμάραντον»  Ι.Μ. Αγίου Μετεώρου καθώς και  τα  βιβλία: «Το Καστράκι των βράχων και των θρύλων» του Αθανασίου Δ. Τσαγκαρασούλη (2019)  και «Η Καλαμπάκα μέσα από την ιστορία της», Εισηγήσεις-Πρακτικά Β’ Ιστορικού Συνεδρίου Καλαμπάκας (2005) στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη σηματοδοτώντας την συνέχιση και ανάπτυξη νέων πλαισίων συνεργασίας στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.                         

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος