Στην αντεπίθεση η παράταξη «Πλαγεράς» – Καταγγέλλει τη ΔΑΣ-ΟΤΑ για υφαρπαγή ψήφων και υποψηφίων

Στην αντεπίθεση πέρασε η παράταξη «Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων – Απόστολος Πλαγεράς» απαντώντας, με ανακοίνωσή της, στη ΔΑΣ- ΟΤΑ που νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την κατηγόρησε για έλλειψη αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, καθώς και ότι οδήγησε το Σωματείο σε τέλμα και ανυποληψία.

Η πλειοψηφούσα παράταξης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, στον οποίο διενεργούνται εκλογές από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, καταγγέλλει τη ΔΑΣ-ΟΤΑ για υπονόμευση των διαδικασιών με υπόγειους τρόπους, υφαρπαγή ψήφων και υποψηφίων, επισημαίνοντας ότι, αν χρειαστεί, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα προχωρήσει σε ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει τα εξής:

 «Μετά από πολλές μεθοδεύσεις και “τερτίπια” που θυμίζουν άλλες εποχές, θεωρούμε ότι πρέπει να καταγγείλουμε τις μεθόδους της παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ, για τις επικείμενες εκλογές το ΔΣ του Συλλόγου μας. Θεωρούμε ότι οι όποιες εκλογές πρέπει να ακολουθούν ξεκάθαρες διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία και το καταστατικό του Συλλόγου μας, και στην προκειμένη περίπτωση την δεδομένη χρονική στιγμή όπως ορίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν οριστεί.

Είναι τουλάχιστον απαράδεχτο να υπονομεύονται οι διαδικασίες με “υπόγειους” τρόπους και κόλπα  και να γίνεται προσπάθεια από την ΔΑΣ-ΟΤΑ για την υφαρπαγή ψήφων και υποψηφίων με αδιαφανείς μεθόδους.

Προσβάλουν την διαδικασία, τους δικαστικούς, την νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως τους συναδέλφους μας που περιμένουν από την εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον συνδικαλισμό γενικότερα, να τιμούνε την διαφάνεια και την δημοκρατία, που προφανώς τους διαφεύγει.

Κατάφεραν με τις ανάλογες μεθοδεύσεις να ακυρώσουν 17 ψηφοδέλτιά μας (για ορθογραφικό λάθος στην εκτύπωση) ,προσπάθησαν να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα κατά την διάρκεια της διαδικασίας με φωνές και απειλές, όμως το τελικό αποτέλεσμα της υπερψήφισης του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού δείχνουν ξεκάθαρα τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Έφτασαν σε σημείο να πολιορκούν υποψηφίους μας για να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, ακόμη και να αφαιρέσουν υποψηφίους από το ψηφοδέλτιό μας, χωρίς καμία δικαιοδοσία και φυσικά παράνομα, προσπάθησαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες των εκλογών στα νησιά, προσπάθησαν… προσπάθησαν.. Θεωρώντας προφανώς ότι είμαστε όλοι αφελείς.

Ό,τι και να κάνουν, απλά χειροτερεύουν την γενικότερη εντύπωση που έχουν γι’ αυτούς εδώ και χρόνια οι συνάδελφοι μας και δεν θα τους περάσει.

“Κυριακή, Κοντή γιορτή”. Γιατί ότι και να κάνουνε δεν μπορούν να μπούνε στο παραβάν των εκλογών.

Συνάδελφοι μην πτοείστε, μην υποκύπτετε σε εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς και μεθοδεύσεις.

Ψηφίστε με πλήρη αυτογνωσία των πράξεών σας όποιους εσείς θεωρείτε καλύτερους και να είστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά, όπως πάντα, τέτοιο “εκπρόσωποι” θα μείνουν στον πάγκο.

Τις εκλογές τις κρίνει το αποτέλεσμα των ψήφων και όχι οι βούληση πέντε-έξι φανατικών στελεχών της παράταξης της ΔΑΣ ΟΤΑ,  που έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια ότι σε άλλα προσβλέπουν και όχι στο συλλογικό όφελος των συναδέλφων τους.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν θέμα και νομικών καταγγελιών και ενστάσεων εάν χρειαστεί.

Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτό σύμφωνα με τη βούλησή τους και όχι με τις απειλές.

Η μαζική συμμετοχή σας θα δώσει το αποτέλεσμα και όχι η αλαζονεία της οποιασδήποτε παράταξης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος