Βολές από την ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή»

Ευθείες αιχμές κατά της πλειοψηφούσας παράταξης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή», περιλάμβανε η συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου.

Στη συνέντευξη, που δόθηκε συμβολικά, στο αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ κατηγόρησαν την παράταξη που ηγείται του Συλλόγου για έλλειψη αγωνιστικότητας και ότι «οδήγησε το συνδικαλιστικό όργανο σε πραγματικό τελμάτωμα και ανυποληψία, υπονομεύοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων».

«Πάνω από 10 χρόνια τώρα, οι Δημοτικές Αρχές στους Δήμους της Μαγνησίας (όπως βέβαια και σε ολόκληρη την χώρα) έπαιξαν το ρόλο του «λαγού» στην παγίωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στη συστηματική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στο κουτσούρεμα των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς» τόνισαν – μεταξύ άλλων – οι υποψήφιοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν ένα πολύτιμο όπλο για να απαντήσουν σε αυτή την επίθεση, το οποίο λέγεται “σωματείο”, το οποίο ωστόσο, πρέπει να είναι ακονισμένο, να έχει σαφή αντίληψη ποιοι είναι αυτοί που μαυρίζουν τις ζωές μας καθημερινά, ώστε να μπορεί να τους αντιπαλέψει.

«Στο ζήτημα αυτό κρίνεται η κάθε συνδικαλιστική δύναμη. Στο ζήτημα αυτό υπερέχει ριζικά η ΔΑΣ-ΟΤΑ από την παράταξη “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” που διηύθυνε το Σύλλογο μέχρι τώρα» τόνισαν τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ στη συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας πως σωματείο που δεν αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και δεν κινητοποιεί τα μέλη του να παλέψουν για τα δικαιώματα τους θα καταντήσει ένα “πουκάμισο αδειανό”, που η εργοδοσία (οι Δημοτικές Αρχές), όχι απλά δεν θα το φοβάται, αλλά θα το καλοβλέπει.

«Με την ΔΑΣ-ΟΤΑ στο τιμόνι του Συλλόγου μας έχουμε τη μοναδική εγγύηση ότι την επόμενη μέρα θα μπορέσουμε να παλέψουμε ουσιαστικά για τα δικαιώματα μας και να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας. Η παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή» δοκιμάστηκε στα καθήκοντα αυτά και απέτυχε» αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στη συνέντευξη τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος