Ώρες αγωνίας- Διασώστες από το Βόλο στην Λάρισα- Επιχειρούν τώρα διάσωση και απεγκλωβισμό

Η ανείπωτη δυστυχία και εθνική τραγωδία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ως προς τον αριθμό των θυμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπτη και σύμφωνα με τον Χάρη Παπαμαρκάκη, μέλος του τοπικού παραρτήματος της ΕΟΔ, αυτή την ώρα επιχειρούν τον απεγκλωβισμό επιβατών.

Οι τέσσερις εκπαιδευμένοι εθελοντές θα παραμείνουν στο σημείο όσο απαιτηθεί και μέχρι να ολοκληρωθεί η η επιχείρηση απεγκλωβισμού. Μαζί τους είναι και ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, ο οποίος έχει εμπειρία από τα τρένα του ΟΣΕ εδώ και 30 χρόνια και είναι σε θέση να μεταφέρει την σχετική τεχνογνωσία για τη διάσωση και απεγκλωβισμό.

Σοκαρισμένος από τις εικόνες και τις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του, δηλώνει και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οποίος λίγη ώρα μετά τη φονική σύγκρουση βρέθηκε μαζί με άλλους εθελοντές στον τόπο της τραγωδίας, προκειμένου να βοηθήσουν.

Ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες ειδικές αποστολές, έκανε μια εκτίμηση ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να φθάσει και τους 50 νεκρούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος