Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού στη Μαγνησία

Με μεγάλη επιτυχία, αγωνιστική και οργανωτική στέφθηκε η διοργάνωση των αγώνων στίβου Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων που έφερε σε πέρας η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι αγώνες ανατέθηκαν στην ΔΔΕ Μαγνησίας από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την συσσωρευμένη εμπειρία των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης στην περιοχή μας και τις επιτυχημένες διοργανώσεις που έχουν φέρει σε πέρας. Για το σκοπό αυτό οργανώθηκε ομάδα εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Μπένη και τον Αλυτάρχη και Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Κορώνα.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον Δήμο Βόλου. Έτσι, την Περασμένη Πέμπτη 6-4-2023, περίπου 100 επίλεκτοι μαθητές και μαθήτριες από τις ΔΔΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Πιερίας (ομάδα 6ου Ομίλου) συναντήθηκαν και συναγωνίσθηκαν με στόχο την νίκη και την επίδοση. Οι πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος που πέτυχαν το όριο πρόκρισης έδωσαν ραντεβού στην Γ’ Φάση (Τελική – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) 4 & 5 Μαΐου στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Επίσης οι αθλητές – τριες που επέτυχαν τα όρια πρόκρισης στην Γ’ Φάση θέτουν υποψηφιότητα για συμμετοχή σ’ αυτή συγκρινόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις των άλλων ομίλων (προκειμένου να συμπληρωθεί η δωδεκάδα των τελικών των αγωνισμάτων).

Τους αγώνες, τίμησε με την παρουσία της, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή. Συνομίλησε με πολλούς αθλητές και τους ευχήθηκε Καλή επιτυχία. Συναντήθηκε επίσης με τους συντελεστές των Αγώνων, την οργανωτική Επιτροπή, τους κριτές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς από τις συμμετέχουσες περιφέρειες και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος